streda 20. decembra 2017

Synchronizovanie Gmailových kontaktov a kalendára s Outlookom

Nedávno sa ma niekto spýtal dá sa synchronizovať Gmail a kalendár s Outlookom?

Samozrejme, dá sa to! V tomto článku si ukážeme ako nato!


Synchronizujeme Google Kalendár a Outlook

Stačí chvíľu poGoogliť a nájdeme aplikáciu Google Apps Sync for Microsoft Outlook, bohužiaľ táto aplikácia ma veľké nástrojové obmedzenia:
„Google poskytuje Google Apps Sync len pre platiacich zákazníkov Google Apps a pre bežné Gmail účty sa táto aplikácia nedá použiť.“
A čo ak chceme synchronizovať Outlook s Gmail kontaktmi a kalendárom? Pre Google a Microsoft je to jedna zo služieb na ktorej zarábajú. Je možné spraviť to tak aby sme za to museli platiť?

Pozrime sa na riešenie od inej firmy, a tým je plugin EVO Collaborator pre Microsoft Outlook, ktorý podporuje CardDAV a CalDAV.

Tento plugin má veľkosť len 7.3MB. Pomocou ECO pluginom môžeme jednoducho obojsmerne synchronizovať kontakty a kalendáre medzi Outlookom a Gmailom, pomocou CardDAV a CalDAV technológie. 

Čo je CardDAV aCalDAV?

CardDAV a CalDAV sú štandardné API protokoly od IETF RFC pre kontakty a kalendáre. Google používa tieto API protokoly správu a získanie informácii týkajúcich sa kalendárov a kontaktov.

Ako synchronizovať Google kalendár s Outlookom


Synchronizácia S EVO Collaborator for Outlook pluginom je veľmy jednoduchá:
  1. Stiahnite si S ECO z oficiálnych stránok (nainštalujte ho ako administrátor)
  2. Spustite Outlook a kliknite na záložku EVO v hornom panely (príkazový panel v Outlook 2007 a pás kariet v Outlook 2010, 2013 a 2016).
  3. Kliknite na Configure profile(s) a zvoľte šiesty profil (Gmail) na ľavom paneli. Do kolónky Full e-mail address or username zadajte vašu Gmailovú adresu a kliknite na tlačítko TEST.
  4. Pretože Gmail používa na autorizáciu užívateľov metódu OAUTH, zobrazí sa okno pre potvrdenie vášho užívateľského mena a hesla. V otvorenom okne kliknite na tlačítko na prihlásenie a pokračujte.
  5. Po dokončení kliknite na Apply, a potom na Quit. Odteraz sa vaše novo pridané kontakty a udalosti v kalendári budú automaticky synchronizovať z Gmailu do Outlooku a opačne. Taktiež všetky zmeny vykonané v Android aplikácii sa prejavia v Outlooku.
Protokol CardDAV a CalDAV je bežne používaný protokol a okrem už spomenutého funguje aj s ďalšími aplikáciami a službami a poskytovateľmi, ktorý používajú CardDAV a CalDAV.

Vytvorte si vlastný cloud!

Gmail je skvelý nástroj pre jednotlivca, ale nie je najlepší pre firemné prostredie s mnoho užívateľmi a dátami. Je bezpečné ukladať všetko do cloudu?

EVO emailový server

Jedno z najjednoduchších riešení je stiahnuť a nainštalovať EVO Mail Server. Po vytvorení vlastného cloudu môžete prijímať a posielať emaily, vytvárať kalendár a úlohy. Tento software je dobrým riešením ktoré sú k dispozícii.

20/12/2017


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára