nedeľa 8. januára 2023

Synchronizácia kontaktov a kalendárov Android s Outlookom

Nedávno sa ma niekto spýtal “Mám Samsung Galaxy S8, ale neviem synchronizovať moje Android kontakty a kalendáre s Outlookom na mojom počítači“. Čo stým? Áno dá sa to!
Android Smart Phone
Synchronizácia kontaktov a kalendárov Android s Outlookom
V Android telefónoch, či už sa jedná od Huawei (P40,P30), Sony (Xperia Z1, Z2, Z3, Z4, Z Ultra), LG (G2, G3 G Flex), Samsung (Galaxy Note 3, Note 4, Note Edge, Galaxy Edge, Galaxy S10,S20,S21) alebo iný smartphone, máte možnosť nadstaviť Gmailový účet, ktorý podporuje službu CarDAV/CaIDAV. Teraz už stačí nejaká aplikácia, ktorá bude fungovať podobne ako fungoval Google Apps Sync for Microsoft Outlook alebo Google Calendar Sync.

Čo sa stalo?

Od 8.1.2014 bola ukončená služba synchronizácie Gmail účtu s Outlookom, ktorú poskytoval Google zdarma. Dostupná je už len pre platiacich zákazníkov Google Apps.

ECO je plugin pre Outlook s podporou CardDAV a CaIDAV

EVO Collaborator for Outlook a Outlook spolu zaisťujú obojsmernú synchronizáciu vášho Gmail účtu s Outlookom. Zmeny vykonané vo vašom Gmail účte sa automaticky prenesú na váš telefón s Androidom.

Čo je CardDAV a CaIDAV

CarDAV aCaIDAV sú štandardné API protokoly navrhnuté organizáciou IETF a špecifikované ako RFC. Jedná sa štandard pre zdieľanie kontaktov a kalendárov. Google používa tieto API protokoly pre správu svojich kalendárov a kontaktov a ich zákazníci ich taktiež môžu využiť.

Ako na to?

S aplikáciou ECO je to jednoduché:

Stiahnite si EVO Collaborator for Outlook z oficiálnych stránok a nainštalujte ako administrátor
Spustite Outlook a kliknite na zložku EVO v hornom paneli. Kliknite na Nastaviť profil

 

Zvoľte Profile #6. Zadajte vašu emailovú adresu zaregistrovanú na Gmaili do kolónky Emailová adresa alebo užívateľské meno a kliknite na TEST pre pokračovanie cez Google OAuth 2.0




 

Po dokončení bude váš Android automaticky synchronizovaný s vašim Outlookom.

Program sa pokúša získať prístup k informáciám o e-mailovej adrese uloženým v programe Outlook




Táto chybová správa sa môže objaviť v Outlooku, ak používate iný synchronizačný plugin pre Outlook, čo znamená, že plugin nemôže obísť bezpečnostné kontroly Outlooku a to je naozaj nepríjemné a znemožňuje použitie, našťastie v ECO taký problém nie je.

Importujte ICS z Kalendára Google




Niektoré weby tiež odporúčajú exportovať ICS URL kalendára z Google kalendára a prihlásiť sa do Outlooku, neodporúčam to, pretože je to len jeden spôsob, takže v Outlooku nemožno udalosť upraviť v Google kalendári.

Postavte si svoj vlastný cloud!

Gmail je výborným riešením pre jednotlivca, ale nie je moc vhodný pre firmy, kde je potrebné narábať s veľa užívateľmi a informáciami. Prečo si nevytvoriť vlastné riešenie?

EVO Mail Server

Stiahnite a nainštalujte si EVO Mail server s prídavkom pre CardDAV a CaIDAV (ECA). Potom môžete všetky vaše firemné kontakty, kalendáre a úlohy synchronizovať s Outlookom. Jedná sa o jedno z dobrých riešení.

01/08/2023

1 komentár: