pondelok 9. januára 2023

Synchronizácia kontaktov a kalendárov medzi iCloud a Outlook

Nedávno sa ma jeden známy spýtal, či je možné synchronizovať kontakty a kalendár z iCloudu s Outlookom. Áno dá sa to, v tomto článku si ukážeme ako na to. Ukážeme si ako používať EVO Collaborator for Outlook!
Apple iCloud

ECO je plugin pre Outlook, CardDAV a CalDAV

Pomocou ECO pluginu ktorý ma veľkosť len 8.0MB môžeme jednoducho, obojsmerne synchronizovať kontakty, kalendáre a úlohy medzi službami ktoré používajú CardDAV/CalDAV a Outlookom.

Čo je vlastne CardDAV a CalDAV?

CardDAV a CalDAV sú štandardné API protokoly od IETF pre kontakty a kalendáre. Apple používa tieto protokoly pre správu kontaktov a kalendárov medzi svojimi zariadeniami.

Takže ako na to?

Synchronizácia kontaktov a kalendárov medzi iCloud a Outlook
Synchronizácia medzi EVO Collaborator for Outlook je úplne jednoduchá:
  1. Stiahnite si ECO z oficiálnych stránok a nainštalujte ako administrátor. 
  2. Spustite Outlook a kliknite na panel EVO v hornom páse kariet 
  3. Kliknite na Configure profile(s) 
  4. Zvoľte druhý profil pre nadstavenie iCloud. Zadajte vaše užívateľské meno a heslo. 
  5. Po dokončení budú dáta z vášho úctu iCloud vždy vo vašom Outlooku.

Vytvorte si vlastný cloud!

Gmail je skvelý nástroj pre jednotlivca, ale nie je najlepší pre firemné prostredie s mnoho užívateľmi a dátami. Prečo nemáte svoj vlastný emailový server, pre vašu spoločnosť?

Akú verziu Outlooku mám?

ECO funguje so všetkými verziami programu Outlook po roku 2007, vrátane verzií 2010, 2013, 2016, 2019, 2021 a Office 365 (Microsoft 365). Ak však chcete vedieť, akú verziu programu Outlook máte, môžete sa pozrieť na túto stránku pomocníka.

Program sa pokúša získať prístup k informáciám o e-mailovej adrese uloženým v programe Outlook


Táto chybová správa sa môže objaviť v Outlooku, ak používate iný synchronizačný plugin pre Outlook, čo znamená, že plugin nemôže obísť bezpečnostné kontroly Outlooku a to je naozaj nepríjemné a znemožňuje použitie, našťastie v ECO taký problém nie je.


EVO Mail Server


Jedno z najjednoduchších riešení je stiahnuť a nainštalovať EVO Mail Server. Po vytvorení vlastného cloudu môžete prijímať a posielať emaily, vytvárať kalendár a úlohy. Tento software je dobrým riešením ktoré sú k dispozícii.


Stiahnite si a nainštalujte EVO Mail server, spolu s pluginem CardDAV a CalDAV (ECA). Po dokončení budú vaše kontakty, kalendáre a úlohy z Outlooku synchronizované. Toto riešenie je jedno z najlepších ktoré sú k dispozícii.

01/09/2023

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára