utorok 14. novembra 2017

Synchronizácia Exchange kalendára s Google kalendárom

Pozrime sa na nasledujúcu situáciu:

„Chceli by ste mať synchronizovaný váš Google kalendár s firemným Exchange kalendárom pre jednoduchšie spravovanie jedného kalendára namiesto dvoch. “

Znie to síce jednoducho, ale je to zložitejšie, pretože kalendár služby Exchange a Google kalendár používajú odlišný protokol na rozdiel od štandardu CaIDAV.

Existuje niekoľko aplikácii tretích strán pre Outlook, ktoré nám tento problém vyriešia a pomôžu synchronizovať oba kalendáre do jedného kalendáru v Outlooku.

Pozrime sa nasledujúce riešenie od tretej strany – EVO Collaborator for Outlook je plugin do Outlook pre správu CardDAV a CaIDAV.

Veľkosť inštalačného súboru ECO je len 7.6MB. Po inštalácii a nastavení môžete v Outlooku synchronizovať kontakty a kalendáre z vášho Exchange a Google účtu, pomocou protokolu CarDAV a CaIDAV. A to obojsmerne.

Čo je to CardDAV a CaIDAV?

CardDAV a CaIDAV sú štandardné protokoly, pre kontakty a kalendáre. Google a mnoho ďalších poskytovateľov používa tieto protokoly pre spravovanie užívateľských informácii.

Ako nastaviť synchronizáciu Google kalendára s účtom na Exchange serveri?

Pomocou ECO je to to veľmi jednoduché:

Synchronizácia Exchange kalendára s Google kalendárom

Predpokladám, že už máte nastavený váš Exchange účet, ktorý používa predvolené zložky Outlooku pre ukladanie emailov, kalendárov, kontaktov a úloh. 

Stiahnite si ECO z oficiálnych stránok EVO. (inštalujte ako administrátor)
Spustite Outlook a kliknite na záložku EVO v hornom paneli (v Outlook 2007 sa nazýva panel príkazov, ktorý sa najnovšie volá pás kariet v Outlooku 2010,2013 a 2016).

 

Kliknite a Nastaviť profil a zvoľte Profile #6. Zadajte vašu emailovú adresu pre účet Google do políčka Emailová adresa, alebo užívateľské meno. 

V položke Možnosti synchronizácie nastavíte zložky pre kontakty , kalendáre a úlohy. Zvoľte vaše prednastavené zložky Outlooku, rovnaké ako sú používané pre váš Exchange účet.
Kliknite na tlačítko TEST. Zobrazí sa okno s autorizáciou OUATH pre prihlásenie do Google. Prihláste sa a pokračujte. 

Po dokončení kliknite na Uložiť, pre uloženie zmien. Potom kliknite na Storno pre zatvorenie okna s nastavením. Novo pridané kontakty, kalendáre a úlohy sa budú odteraz automaticky synchronizovať s Google obojsmerne.

A dobrá správa nakoniec – koncom roku 2015 Microsoft presmeruje Outlook.com na Office 365 a všetky vaše účty na Outlook.com sú zároveň účty serveru Exchange. Teda, ak máte účet na Office 365, Hotmail alebo Outlook.com môžete použiť aplikáciu Outlook pre synchronizáciu kontaktov, kalendárov a úloh medzi Gmailom a účtom Exchange.

14/11/2017

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára