streda 1. novembra 2017

Synchronizácia Toodledo a Outlook?

V posledných rokoch sa Toodledo stal veľmi populárnou službou pre správu úloh. Jeho odlišný prístup oproti Google Tasks, Yahoo! Tasks a iCloud Reminder umožňuje Toodledo organizovať úlohy podľa typu ako napríklad životné ciele, zložky, poloha, GTD, podúlohy. Predovšetkým zástanci GTD si obľúbili Toodledo pre správu úloh a nemusia sa báť že by na niečo zabudli.

Každá úloha môže byť zahrnutá v niekoľkých kategóriách a prepojená s ďalšími úlohami. Toto je možné v platenej verzii aj neplatenej verzii Toodledo.
Toodledo má vlastné webové rozhranie a tiež aplikácie pre iPhone a Android. Taktiež niektoré aplikácie tretích strán podporujú prístup k Toodledo a to pre čítanie a zápis, sú ale aj také ktoré umožňujú len čítanie. Dosť dlhú dobu sa hovorilo o nejakom plugine pre Toodledo a Outlook. Ešte než som sa pustil do testovania rôznych pluginov, prišiel mi newsletter od EVO o novo pridanej podpore Toodledo. Začnime s EVO Collaborator for Outlook, ktorý som si kúpil pred nejakou dobou.
Synchronizácia Toodledo a Outlook?

Ako nastavím EVO Collabrorator for Outlook pre synchronizáciu s Toodledo?
  1. Kliknite na nastaviť profil
  2. Zvoľte Profile 12 – Not configured
  3. Kliknite na TEST
  4. Zobrazí sa prihlasovacie okno do Toodledo, kde stačí zadať vaše užívateľské meno a heslo
  5. Kliknite na Authorize
  6. Po prihlásení zavrite okno
  7. Zobrazí sa okno o úspešnom pripojení
Po úspešnom pripojení s účtom Toodledo skúsime, či synchronizácia funguje.
  1. Vo webovom rozhraní Toodledo vytvorte novú úlohu.
  2. Zmeňte vlastnosti úlohy, napríklad zložka, kontext, cieľ, poloha, stav, priorita, tagy.
  3. Po synchronizácii s Outlookom sa pozrite do vlastností tejto úlohy.
  4. Pozrite sa na jednotlivé symboly v položke kategórie. Tie odpovedajú vlastnostiam, ktoré ste zmenili na webovom rozhraní.
  5. Taktiež skúste zmeniť vlastnosti úloh v Outlooku, napríklad názov položky v kategórii. Potom skontrolujte na webovom rozhraní, či synchronizácia prebehla úspešne.
EVO Collaborator for Outlook ma dobre spracované prepojenie Toodledo s Outlookom a je určite užitočný pre užívateľov, ktorý používajú Toodledo a Outlook.

1/11/2017

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára