sobota 2. apríla 2016

Alternatíva ku kalendáru Exchange Serveru pracujúcej na SabreDAV

Alternatíva ku kalendáru Exchange Serveru pracujúcej na SabreDAV

Ak chcete ušetriť vo firme na IT a neplatiť za drahý Exchange Server existuje mnoho lacnejších riešení pre správu emailov. Bohužiaľ neexistuje mnoho lacnejších systémov pre správu kontaktov a kalendárov. Je tu niekoľko možností postavených na SabreaDAV, ktoré môžete vyskúšať.


  1. Kolab
    Groupware vyzerá ako Unix, ktorý poskytuje emaily, kontakty a kalendáre. Je zadarmo a má dobré a aktívne fórum s podporou. Ak ste zvyknutý na Unix systém, vyskúšajte toto riešenie.
  2. ownCloud
    Multiplatformné riešenie pre kontakty, kalendáre a úlohy a webdav server. Taktiež je poskytovaný zadarmo na licencii AGPLv3. Mnoho používateľov volí toto riešenie pre použitie doma ale aj v kancelárii. Je to dobrá voľba, pokiaľ už máte iné riešenie pre emaily.
  3. Baikal
    CardDAV/CaIDAV server beží na Apache2 s prostredím PHP. Rovnako ako Owncloud je zadarmo a je vhodný pokiaľ už máte vyriešené emaily.

Uvedené systémy sú systémy, ktoré bežia na serveroch. Ďalej ale potrebujete systém ktorý beží na užívateľskom počítači. Existuje mnoho riešení z ktorých si môžete vybrať. Väčšina potrebuje mnoho krokov na nastavenie. Jedným z dobrých klientov je EVO Collaborator for Outlook. Je kompatibilný s mnohými verejnými službami pre kontakty, kalendáre a úlohy, ako iCloud, Gmail, Yahoo!, fruux. Naviac mnoho firemných riešení je taktiež podporovaných, napríklad OwnCloud, Zimbra, Baikal, EVO Mail Server, Mac OS X Server a mnoho ďalších.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára