utorok 5. apríla 2016

Synchronizácia Mac OS X serveru s Outlook kontaktmi a kalendárom

Synchronizácia Mac OS X serveru s Outlook kontaktmi a kalendárom

Nedávno sa ma jeden známy spýtal, ako sa dajú synchronizovať Outlook kontakty a kalendáre s OS X serverom? “

Samozrejme že sa to dá!

Predstavte si  modelovú situáciu: Vás kamarát používa Mac OS X server a dá vám prístup k jeho CardDAV a CaIDAV, ale vy máte len Outlook 2010/2013/2016. Čo stým?
Prechádzal som si stránky EVO Collaborator for Outlook a našiel som novú aplikáciu ktorá je určená práve pre tieto situácie.

EVO Collaborator for Outlook som spomínal už v článku Synchronizácia Gmailových kontaktov a kalendárov s Outlookom.  Synchronizácia pre Mac OS X server je veľmi podobná, akurát musíte spraviť jeden krok navyše a to nastaviť šifrovanie v HTTPS a číslo portu.

Uveďme si príklad:

https://<servername>:8443/

alebo

https://<ip address>:8443/

Po kliknutí na Test a zobrazení správy o úspešnom spojení všetko funguje tak, ako iné profily v ECO. Teraz môžete synchronizovať vaše Outlook kontakty a úlohy s Mac OS X serverom.

Čo je to CardDAV a CaIDAV?


CardDAV a CalDAV sú štandardné API protokoly od IETF RFC pre kontakty a kalendáre. Google používa tieto API protokoly správu a získanie informácii týkajúcich sa kalendárov a kontaktov.

Spravte si vlastný server s kalendárom a kontaktmi   


Mac OS je skvelý pre spravovanie vášho serveru. Čo ale v prípade že nemáte Mac server? Nevadí stále môžete spravovať váš DAV server pod Windowsom. Napríklad EVO Mail Server je jedna z optimálnych možností, ktorá je ľahko konfigurovateľná.  



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára